New Treatments | Diabetes 2 

Index of articles
Index | Archive | Search

New Treatments > Diabetes 2

Diabetes 2
Medische Experts:

Volgens de "experts" is de oorzaak van diabetes 2 onbekend en is het waarschijnlijk te wijten aan erfelijke factoren die insuline resistentie veroorzaken. Tevens is er een correlatie met overgewicht. Volgens de diabetesverenigingen en fondsen heeft voeding weinig of niets te maken met de oorzaak of met het behandelen van diabetes. U wordt aangeraden het standaard Westerse dieet te volgen, dat voor minimaal 50% uit koolhydraten bestaat.
Zie: Verenigingen en fondsen met twijfelachtige doelstellingen


NewTreatments:
Oorzaak
NewTreatments stelt dat diabetes 2 veroorzaakt wordt door de extreem grote hoeveelheid geraffineerd en verwerkt voedsel in het Westerse dieet. Vooral de geraffineerde koolhydraten zoals suikers en zetmelen zijn de grootste oorzaak. Tevens veroorzaken de geraffineerde vetten zoals die gevonden worden in margarine (zowel vloeibaar als vast) veel problemen.

Preventie
Door over te stappen op een dieet met zo min mogelijk geraffineerd voedsel en zo min mogelijk koolhydraten, kan diabetes succesvol voorkomen en genezen worden. Diabetes 2 is een welvaartsziekte die begin 20e eeuw de kop op stak toen men begon met de raffinage (verarming) van voedingsstoffen.

Genezing
Diabetes 2 is te genezen* door laag-koolhydraten dieet te volgen. Dit verhelpt binnen een paar maanden de insulineresistentie en tevens wordt de bloedsuikerspiegel stabiel laag, waardoor de alvleesklier niet verder achteruit gaat. Door een laag-koolhydratendieet te blijven volgen en tevens zo min mogelijke verwerkte en geraffineerde voedingsstoffen te eten, zal de diabetes 2 en tevens het overgewicht niet meer terugkomen.

Lees alle details in: 101 redenen waarom u minder koolhydraten zou moeten eten
En tevens: Insuline Resistentie, Diabetes en Hypoglykemie

* Wanneer de alvleesklier beschadigd is door de een lange periode van onbehandelde diabetes 2 (chronisch hoge bloedsuikers), kan diabetes 2 niet meer genezen worden en moet toch insuline gespoten blijven worden, net als bij diabetes 1. Door het laagkoolhydratendieet te volgen zullen zich echter geen complicaties voordoen.
Please note: The information on this website is not a recommendation for treatment. Anyone reading it should consult his/her physician before considering treatment. The author and publisher can't be held responsible for anything. Use on your own risk.