New Treatments | Wat u vooral niet mocht weten 

Index of articles
Index | Archive | Search

Wat u vooral niet mocht weten

Ik ga een zeer opzienbarend verhaal vertellen. Ik zal eerst iets over mezelf vertellen. Ruim drie jaar geleden kreeg ik, als 19 jarige student, een chronisch ontstoken dikke- en dunne darm. Na drie jaar ellende, en veel medicatie, ben ik genezen ! U leest het goed: Ik ben genezen van een chronische ziekte, zonder het gebruik van medicatie. Volgens veel mensen is genezen van een chronische ziekte onmogelijk. Je kunt alleen de symptomen onderdrukken, oftewel, in remissie zijn. Ik zal hieronder de theorie achter mijn genezing beschrijven. Of u het gelooft of niet, dat mag u zelf weten. Leest u het in ieder geval even door. Ik garandeer u dat u het interessant vindt.

Historie

Het menselijk genoom is de laatste 40.000 jaar, sinds het ontstaan van de eerste moderne mens, nagenoeg niet veranderd. Het dieet van de mens uit het stenen tijdperk bestond voor meer dan 50% uit vlees. Daarnaast werden groenten, zaden, noten en vruchten gegeten. Rond 10.000 jaar voor Christus kwam er een revolutie op gang. Door de succesvolle levenstijl van de vleesetende mens, liep de populatie op. Het probleem was echter dat deze levensstijl (Hunting and Gathering) slechts een populatie van voldoende voedsel kon voorzien als het land dunbevolkt was. Het gevolg was de introductie van landbouw. De vleesconsumptie daalde enorm en men begon granen en giftige groenten te eten (zoals de aardappel). De mens was ineens geen vleeseter (carnivoor) meer, maar een planteneter (herbivoor). Onderzoekers hebben menselijke fossielen bekeken van voor en na de introductie van de landbouw. Ze vonden dramatische veranderingen in de gezondheid van de Neolithische, landbouw bedrijvende mens. Ondervoeding, tandbederf, het aantal gevallen van infectieuse ziekte waren gigantisch toegenomen. De mens werd gemiddeld maar liefst 10 centimeter minder lang, in vergelijking met de vleesetende mens. Anemie en osteoporosis, aandoeningen die bij de vleesetende mens niet voorkwamen, deden ook hun intrede. Bronnen historie (Submit new link)

Evolutie

Tijdens onze evolutie van miljoenen jaren, hebben we nooit granen gegeten. De moderne mens is dan ook zeer slecht in staat om granen te verteren. Daar ben ikzelf een goed voorbeeld van. Deze groep mensen is koolhydratenintolerant. Het dieet van de mens uit het stenen tijdperk, bestond vooral uit eiwitten en vetten, aangevuld met een kleine hoeveelheid simpele suikers (monosaccharides uit de vruchten). Het dieet van de moderne mens bestaat echter voornamelijk uit complexe suikers (polysacchariden uit de granen) en geraffineerde suikers (disaccharides uit kristalsuiker).

Als een onaangepaste mens volgens dit moderne dieet eet, gebeurt het volgende. De zetmelen (polysacchariden) uit de granen worden in de darmen ontbonden tot monosacchariden. De gigantische hoeveelheid suikers die vervolgens in het bloed terechtkomen, zorgen voor een hoog bloedsuikergehalte. De alveesklier reageert door veel insuline te produceren. De insuline vertelt de lichaamscellen om extra suiker te verbruiken. Doordat de hoeveelheid suiker in het bloed echter zo hoog is, zal een groot deel van deze suikers niet verbrand worden, maar worden ze omgezet naar vet om opgeslagen worden. Dit vet zet zich vooral af rond de buik (zwembandjes) en de dijen. Het houdt hier echter nog niet op. Er wordt teveel insuline gemaakt, waardoor het bloedsuiker niveau daalt tot een lage, kritieke waarde. We spreken hier over een hypo. Tijdens een hypo krijgen de hersenen niet voldoende energie en daalt de hersenactiviteit soms zelfs tot 20%. Om het bloedsuikerniveau toch weer omhoog te krijgen, trekt het lichaam aan de noodrem. Adrenaline wordt gebruikt om suiker vrij te maken uit o.a. de lever. Tijdens de hypo voelt de getroffen persoon zich erg zwak, maar het lichaam geeft een signaal: Vecht of Vlucht (dmv de adrenaline). Op dat moment begint de persoon zwaar te zweten en te trillen. Andere symptomen zijn nervositeit, irritaties, depressies, slapeloosheid, fobieen, uitputting, hoofdpijn, migraine, darmproblemen, maagzweren, allergieen en zelfs rheumatische artritis. Door de lage bloedsuikerwaarden krijg je het gevoel alsof je honger hebt. Het gevolg is dat je gaat snacken. Vaak bevatten die snacks ook weer veel suikers, waardoor de cyclus weer opnieuw begint. Op deze manier blijf je dus de hele dag honger/trek houden en vliegt het bloedsuiker niveau heen en weer. Na verloop van tijd raakt het lichaam gewend aan de grote hoeveelheden insuline. Het gevolg is dat het bloedsuikerniveau niet snel genoeg meer daalt en dat de alvleesklier constant insuline blijft produceren. Een onderzoek met ratten, die gevoed werden met suikerhoudende produkten, toonde aan dat de ratten zeer snel hyperinsulinemea ( te hoge insuline produktie als gevolg van insulinegewenning) ontwikkelden. Zodra de suiker uit het dieet gehaald werd, stabiliseerde de insuline produktie, maar wanneer er weer suiker gegeten werd, kwam de hyperinsulinemea meteen weer terug. De schade is dus permanent. De theorie is, dat hyperinsulinemea een eerste fase is in de ontwikkeling van diabetes. De cellen gaan steeds minder goed reageren op de insuline en na verloop van tijd heeft de alvleesklier niet genoeg capaciteit om voldoende insuline te produceren om het bloedsuikerniveau tot een gezond peil te brengen. Het gevolg is dus een insulinetekort, en dus diabetes. Hyperinsulinemea en diabetes worden beide in verband gebracht met overgewicht, hartziektes en hoge bloeddruk.

Onderzoek heeft aangetoond, dat het immuunsysteem onderdrukt wordt bij hoge bloedsuikerniveau’s. Zelfs na het drinken van een glas sinaasappelsap wordt de het immuunsysteem voor enkele uren ondermijnd. Bronnen suikerimmuunsysteem (Submit new link)

Mijn Genezing

U kunt inmiddels wel raden welke maatregelen ik heb genomen. Ik ben gaan eten volgens het dieet van de mensen uit het stenen tijdperk. Ik eet eieren, vlees, kaas, noten en veel groenten. Alle granen, suikers, zetmeelhoudende knollen (zoals aardappel) en de vruchten met een hoge glycemische indexwaarde eet ik niet meer. Inmiddels zijn al mijn symptomen verdwenen. Ik durf zelfs te zeggen dat ik me beter voel, dan voordat ik ziek werd drie jaar geleden. Mijn chronische darmontsteking (ziekte van Crohn) is niet meer. Bloedonderzoeken tonen aan dat mijn bloedbezinking en witte bloedlichaamconcentratie lager is dan ooit (zelfs de prednison kreeg dat niet voor elkaar) en mijn rode bloedlichaampjes zijn talrijker dan ooit.

Nieuwe inzichten

Het laatste halfjaar ben ik zeer intensief actief geweest op internet. Ik heb honderden medische onderzoeken bestudeerd en zeer veel medische websites bekeken. Ik heb gigantisch veel geleerd en ben aardig bekend geraakt met de medische termen. Ik ben van een heleboel dingen aardig geschrokken. Het blijkt dat veel regels die we als logisch ervaren pure fabeltjes zijn. Vaak zijn deze regels helemaal niet onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek. Een voorbeeld van zo’n fabeltje is dat je van zout een hogere bloeddruk zou krijgen. Het tegendeel bleek waar te zijn. Recente onderzoeken tonen vaak aan dat de regels op onwaarheden zijn gebaseerd. Vaak geldt zelfs het tegenovergestelde. Ik zal hieronder opsommen wat ik zoal gevonden heb:

Van vet eten word je dik: ONZIN

Van het eten van vet wordt je NIET vet. Het klinkt zo logisch, maar helaas, de natuur is niet altijd logisch. Mensen worden dik door het eten van koolhydraten. Koolhydraten zorgen voor een hoge insuline produktie. Insuline zorgt voor de opslag van vetten, die gemaakt worden van de koolhydraten. Insuline zorgt er tevens voor dat alle vetten in het lichaam niet verbrand kunnen worden. Daar is namelijk een andere signaalstof voor nodig, die wordt geblokkeerd wanneer er insuline aanwezig is. Door de insulineproduktie op een laag peil te houden (geen geraffineerde suikers en zetmelen eten), zal vet juist wel verbrand worden. Het is zelfs zo dat het overtollige vet afgescheiden wordt via de urine en de ontlasting. Voorbeeld: Je wordt niet vet van een paar vette plakken kaas, maar je wordt wel vet door elke dag een of twee liter druivensap te drinken.

Door het eten van eieren, stijgt het cholesterolgehalte in je bloed: ONZIN

Onderzoek heeft aangetoond dat de mensen die het meeste cholesterolhoudende en vet bevattende voedsel aten, het gezondst, het meest energiek, en het minst zwaar waren. Ook de cholesterolwaarden van het bloed waren het laagst.

  Bronnen Eieren (Submit new link)  
 
80% vet diet, maar geen stijging triglyceriden en cholesterol
Another Reason Why Eggs Actually Lower the Risk of Heart Disease
Don't Be Chicken of the Egg
 
     

Koolhydraten zijn noodzakelijk in het dieet: ONZIN

Van de drie voedingsbronnen: Eiwitten, vetten en koolhydraten, zijn alleen de eiwitten en de vetten noodzakelijk. Vetarme dieten zijn overigens levensgevaarlijk. Het lichaam gaat nml. spierweefsel verbranden ter compensatie. N.B. Het hart is ook een spier.

  Bronnen vlees (Submit new link)  
 
Bone analysis suggests Neolithic people preferred meat
Cats and dogs should eat more meat and no carbohydrates
Eskimo's don't even eat vegetables or fruit: Lots of fat and meat for perfect health
Myths and Truths about Beef (Sally Falcon, Mary G. Enig)
Myths and Truths about Mad Cow Disease BSE (Mark Purdey)
The Basic Food Groups, or Much of What You Have Been Taught About Diet is Probably Wrong
Traditionally Eskimos ate only meat and fish.
 
     

Melk is gezond en goed voor je botten en je gebit: ONZIN

Melk drinken om calcium op te nemen is hetzelfde als zout water drinken voor de dorst. Een onderzoek onder 121 duizen verpleegsters had het volgende opmerkelijke resultaat. De vrouwen die twee glazen of meer dronken liepen 45% meer kans op een gebroken heup in vergelijking met de vrouwen die een glas of minder dronken. Daarnaast bevat melk lactose (melksuiker, een disaccharide). De enzymen die nodig zijn om lactose te verteren in de darmen, zijn er echter niet meer sinds je gestopt bent met het drinken van moedermelk. De bacterieen in de darmen eten de lactose wel op voor u. Helaas met als gevolg de kenmerkende stinkende winden. Kent u ook maar een voorbeeld in de natuur van een dier dat nog melk drinkt na zijn zoogperiode ? Verder is melk zeer slecht voor de tanden: Melk verzuurt reeds in de mond (bacterieen eten lactose) en veroorzaakt melkzuur, wat caries veroorzaakt. Het is op zijn minst vreemd dat elk kind op school een gesubsidieerd pakje melk krijgt..

  Bronnen Melk (Submit new link)  
 
Boek: Don't Drink Your Milk
Butter Making (differences between sour and sweet cream butter)
De melkboer wordt apotheker
Does milk really look good on you?
Lactose Contents of Diary Products
MELK in de knel
Melk veroorzaakt allerlei ernstige ziekten
Mercola.com: Don't Drink Your Milk
The Case for Butter ! (Real butter that is )
 
     

Diabetespatienten mogen granen en aardappelen eten: ONZIN

Granen bevatten voor het grootste deel zetmelen. Zetmelen zijn polysaccharides, oftewel ketens van saccharides (glucose). Deze ketens worden in de darmen gesplitst (verteerd) in monosaccharides. In een zeer korte tijd, absorberen de darmen deze monosaccharides (in de vorm van glucose en fructose). De snelheid waarmee zetmelen verteerd en geabsorbeerd worden is hoger dan de snelheid waarmee kristalsuiker geabsorbeerd wordt. Een schepje suiker voor de energie is dus eigenlijk onzin. Het werkt beter en sneller om een witte boterham op te eten. Zetmelen in rijst, aardappelen, mais, tarwe en de overige granen zijn dus per definitie slechter voor een diabetespatient dan kristalsuiker zelf ! Per voedsel is een glycemische index bepaald. Deze indexwaarde geeft aan hoe snel voedsel geabsorbeerd wordt en dus hoeveel impact het heeft op de bloedsuikerspiegel. De waarde van puur glucose is vastgesteld op 100. Kristalsuiker ligt rond de 65, terwijl aardappelen, mais en witte tarwe een index hebben van rond de 80. Pizza is ongeveer het allerslechtste wat je kan eten. De glycemische index van een pizza ligt boven de honderd ! Een stuk vlees, heeft een indexwaarde van 0. Vlees bevat nml. alleen eiwitten en vetten. Om het bloedsuikerniveau redelijk stabiel te houden, moet alleen het voedsel gegeten worden, waarvan de glycemische index onder de vijftig ligt. Als de problemen groter zijn, dan is het handig om 40 als maximum te nemen. Als een diabetespatient zich aan dit dieet houdt, zal de kans op hart- en vaatziekten gigantisch afnemen.

Suiker

Suiker, zoals we het kennen, is zeer ongezond. Direct na het eten van suiker word je beloond door een dosis endorfine ! Suikerverslaving is bijna net zo erg als een drugsverslaving. Deze beloning gaat ervan uit dat de mens uit het stenen tijdperk in de zomer een vrucht heeft weten te bemachtigen. De suikers uit de vrucht kunnen dan omgezet worden naar vet, zodat de winter doorgekomen kan worden. Door een beloning te geven wordt de persoon sneller geneigd om meer moeite te doen voor de vruchten. De vruchten uit het stenen tijdperk hadden echter zeker niet zoveel suiker als de huidige vruchten. Naast de mechanismen die hierboven beschreven zijn, heeft het ook een desastreus effect op de tanden. De tanden staan onder hoge druk. In zeer dunne buisjes worden lymphen de tand uit gepompt. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer suiker gegeten wordt, de overdruk in de tand wegvalt, waardoor suiker de tand ingezogen wordt. Ik denk dat u goed kunt voorstellen wat voor desastreuse gevolgen dat moet hebben voor de tand.

  Bronnen Suiker (Submit new link)  
 
Fructo-oligosaccharides (FOS)
Insulin Resistance
Mensen die langer dan een eeuw leven, eten weinig suiker
Sugar and staches cause baldness in both men and women
Wat gebeurt er als je suiker eet ?
What You Don't Know About Blood Sugar
What You Don't Know About Diabetes
 
     

Wat bijna niemand weet, is dat er al een suikervervanger bestaat. Ik heb het hier niet over aspartaam. Aspartaam veroorzaakt hersentumoren en andere mentale klachten in een groep testdieren. De Food and Drugs Association verbiedt in eerste instantie aspartaam na het bekend worden van de onderzoeksresultaten. Vervolgens, geeft de FDA aspartaam, zonder motivatie, ineens vrij voor menselijk gebruik. Een klein percentage van de bevolking is zeer gevoelig voor aspartaam en krijgt paniekaanvallen en andere psychische beschadigingen. Daarnaast is onomstotelijk vastgesteld dat aspartaam hersentumoren kan veroorzaken. Bronnen Aspartaam (Submit new link)

Een zeer interessant alternatief is stevia. Stevia is een plant (uit dezelfde familie als witlof), waarvan de bladeren erg zoet zijn. Door de bladeren te drogen en te vermalen ontstaat stevia-poeder. Dit poeder is 45 keer zo zoet als kristalsuiker. In een kopje thee hoeft dus slechts een mespuntje gebruikt te worden. Het lichaam kan het soort suiker in stevia niet gebruiken. Zodoende stijgt ook de bloedsuiker niet en zal er ook geen insuline aangemaakt worden. In Zuid Amerika werd Stevia al meer dan honderd jaar gebruikt. Er zijn geen nadelen gevonden met betrekking tot Stevia. In Japan wordt Stevia volop gebruikt. Veertig procent van de totale suikerconsumptie komt voor rekening van Stevia. Als je in Japan rondloopt, zal het je ook opvallen dat er relatief weinig dikke mensen zijn. Kijken we echter in Florida, dan zal het zeer moeilijk worden om een persoon te vinden met een gezond gewicht. Het Amerikaanse dieet bestaat voor een heel erg groot deel uit koolhydraten. Bronnen Stevia (Submit new link)

Kanker

Tot slot wil ik ook nog iets kwijt over kanker. Het is bekend dat kankercellen vooral gevoed worden door glucose (suiker) en glutamine. Het is dan ook zeer logisch om minder kankerbrandstof te eten wanneer kanker geconstateerd is (of ter preventie). De hoeveelheid glucose kan verlaagd worden door alleen voedsel te eten met een lage glycemische index. Glutamine bevindt zich vooral in rood vlees. Een recent onderzoek toont aan dat bij een zeer laag glutaminegehalte in het bloed, niet alleen de groei van de tumoren stopt, maar dat zelfs de tumoren in volume afnemen.
Een goede nachtrust zorgt er bovendien voor dat het immuunsysteem een zetje in de rug krijgt. Zorg ook dat de slaapkamer zo donker mogelijk is. Bij volledige duisternis (de grot van een holbewoner) wordt nml. meer melatonine aangemaakt. Melatonine ondersteunt het immuunsysteem en is tegelijk een sterke antioxidant. Zelfs het blinderen van de lcd-display van de wekkerradio kan een gunstig effect hebben op de melatonineproduktie.

  Bronnen kanker (Submit new link)  
 
Cancer Proposed Cause and Cure for All Forms of Cancer
The benefits of low-carb diets for cancer, diabetes and many more
 
     

Onwetendheid

Toen ik laatst de laatste bladzijde (achterwerk) van de VPRO-gids (13/2001) las, zag ik een heel goed voorbeeld van hoe onwetend zelfs de medische wereld is. Een meisje vertelt dat ze zich slecht kan concentreren op school. Ze gaat met het probleem naar de huisarts. Daar wordt haar vrolijk verteld dat ze een druivensuikertekort heeft. Hoe verzin je het. Dat is klinklare onzin. Een suikervoedingstekort bestaat helemaal niet, want zoals ik al eerder aangetoond heb, zijn koolhydraten (suikers) volledig uit het dieet te verwijderen zonder nadelige consequenties. Onderzoekers hebben zelfs zichzelf gedegradeerd tot proefkonijn en hebben een jaar lang alleen maar vlees gegeten. Een 100%-vlees dieet. Na een jaar waren ze het gezondst van alle collega’s met dito bloedwaarden (lage cholesterol, weinig vet, etc). Maar, om weer terug te gaan naar het meisje bij de huisarts, het wordt nog erger, want de huisarts haalt zijn trukendoos te voorschijn: Symptoombestrijding. Het meisje kan zich niet concentreren, dus de hersens hebben te weinig suiker, dus te lage bloedsuiker, dus bloedsuiker verhogen, dus suiker eten. Logisch toch. De huisarts schrijft dus voor om vooral meer suiker te eten. Zoals u nu al kunt voorspellen wordt het probleem alleen maar erger.

Geloofwaardig

Als u het zo allemaal leest, dan denkt u vast: Dit kan niet waarzijn ,want dan had ik het wel moeten weten. De overheid, mijn huisarts, of mijn dietiste hebben de verantwoordelijkheid mij deze informatie te verschaffen. Helaas, dat is een misvatting. Het probleem ligt dieper. De huisarts en de dietiste weten het simpelweg niet (van de overheid weet ik het nog niet). Hoe kan dat dan ? Ik zal u een paar hints geven, dan kunt u zelf uw conclusies trekken:
Waar worden bovengenoemde hulpverleners opgeleid. Op universiteiten en scholen. Als ik u nu vertel dat veel universiteiten gesponsord worden door de suikerindustrie (miljardenindustrie), de pharmaceutische industrie (biljoenenindustrie) en de melkproducenten. Dan begint alles toch ineens op zijn plek te vallen. De FDA (Food and Drugs Association), de Amerikaanse Diabetesvereniging en de Amerikaanse Crohnvereniging (en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan) zijn ook niet zo onafhankelijk als ze zich willen voordoen. De Amerikaanse diabetesvereniging heeft zelfs aardappelen toegevoegd aan de lijst met "veilige" voedingsmiddelen.

Ik zal nog een voorbeeld geven van de macht van de industrielen: Toen stevia op de markt kwam, begon de suikerindustrie meteen een campagne om stevia in diskrediet te brengen. Ze konden echter niks hardmaken. Stevia bleek een veilige suikervervanger te zijn. Om toch hun inkomsten te redden, hebben ze het snel op een akkoordje gegooid met de FDA. Stevia mocht sindsdien niet meer verkocht worden als suikervervanger, maar wel als voedingssupplement. Toen een bedrijfje een kookboek voor stevia wilde publiceren, stonden er meteen mensen van de FDA voor de deur, die de boeken in beslag namen en verboden. Een kookboek impliceert namelijk dat Stevia als suikervervanger gebruikt gaat worden. Amerika, het land van de vrijheid !Please note: The information on this website is not a recommendation for treatment. Anyone reading it should consult his/her physician before considering treatment. The author and publisher can't be held responsible for anything. Use on your own risk.